Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

LARPen in de klas: educatie bij Legends

Een normale schooldag, maar dan anders

Kinderen die met hun klas naar LEGENDS gaan, krijgen er een avontuur bij: een schooldag die anders dan anders is! De klas staat voor een dag op z’n kop want er wordt een LARP-spel gespeeld. Hier horen regels, codes en afspraken bij. Alle leerlingen spelen de hele dag een personage waarbij zij een zelfverzonnen superkracht kunnen uitvoeren. De leerkracht is de almachtige spelleider en is altijd in staat om een superkracht uit te laten werken.

Moet er serieus lesgegeven worden, dan kan de leerkracht bepalen om de klas ‘uit Character’ te laten stappen. ‘In Character’ betekent dat je in de fantasiewereld bent waar iedereen een nieuwe naam en superkracht heeft. Steekt de docent de hand omhoog met de spreuk ‘uit Character’ dan kan er een gewone les volgen en zijn de leerlingen weer zichzelf.

Het educatief materiaal van LEGENDS bestaat verder uit het kijken van de educatiefilm en een klassengesprek. Met de LARP-dag op school wordt de dagelijks routine een keer doorbroken. Dit alles moedigt leerlingen aan om boven zichzelf uit te stijgen, fantasie te gebruiken en lef te tonen om alles te zijn wat ze willen zijn.

13 nov 2018
Laden