Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

376 speelbeurten in een half jaar!

Aan het begin van een nieuw cultureel seizoen kijken we altijd even terug: Hoe deden we het? De cijfers zijn binnen en in het eerste halfjaar van 2018 hebben we met 8 producties maar liefst 376 voorstellingen gespeeld! Dat waren voorstellingen voor theater- en festivalpubliek, scholieren en studenten in heel Nederland en België, waarvan 28 in het buitenland.


Deskundigheidsbevordering

We hebben ook bijzonder veel samengewerkt met hogescholen: Zo trainden we studenten van ArtEZ Arnhem in het ontwikkelen en uitvoeren van workshops voor het voortgezet onderwijs. Dit deden ze in het kader van de voorstelling Revolution Starts Now. Samen met de leerlingen van de Montessorischool in Arnhem bezochten zij na hun workshops de voorstelling.

 

Ook bij SCHOPPEN werkten we aan deskundigheidsbevordering. Een intensieve samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Festival Tweetakt en scholen in Utrecht. De HKU studenten verzorgden de workshops voor scholen die SCHOPPEN bezochten.

 

Naast deze projecten liepen er ook vier ArtEZ Zwolle studenten stage bij BonteHond: twee dagen per week werkten zij aan KIDD en educatie bij FOEI.

 

En niet te vergeten: de jaarlijkse Theaterweek met de PABO: Elk studiejaar had een eigen programma, met (in samenwerking met KIDD en Culturele Haven) voorstellingsbezoek aan Onder Water en het maken van eigen bewerkingen van DRIE, Niet Huppelen! en Klucht.

4 sept 2018
Laden