Ga naar de inhoud

educatie bij Vadertje & Moedertje

6

Bij elke voorstelling maken wij educatie. Dat betekent bij BonteHond: een heuse documentaire met acteurs uit de voorstelling. Ook zijn er bijbehorende opdrachten om klassikaal uit te voeren.

Het educatief materiaal van VADERTJE & MOEDERTJE bestaat uit het kijken van een minidocumentaire, een lesbrief en een workshop. In de film maken we kennis met kinderen die vertellen over hun hobby’s, het beroep van hun ouders, sporten en serieuze zaken zoals bijvoorbeeld feminisme. Elfie vertelt over haar moeder die meubelmaker is. We maken kennis met de stoere Deyora, die een kei is in skaten, surfen en BMX’en, maar niet van make-up houdt. In tegenstelling tot de broertjes Otis en Yuno die hier wel van houden, graag een dansje wagen en met hun lange haar vaak als meisje worden aangezien.

De lesbrief staat bol van opdrachten die kinderen losweken van vaste vooroordelen en de leerkracht informatie geeft over hoe de leerlingen over gender denken.

De film en de bijbehorende lesbrief geven aanleiding om na te denken over ‘vastzitten in eigen vooroordelen’, ‘jezelf durven zijn’ en ‘genderkwesties’.

Ook is er de mogelijkheid om een aparte workshop bij te boeken.

In de workshop krijgen de leerlingen, onder leiding van een theaterdocent, op swingende wijze (met muziek van Reindier) spelles. Kinderen gaan zichzelf letterlijk sorteren en in hokjes stoppen, maar ook zelf scènes en avonturen maken met behulp van rekwisieten. Maar pas op! Alles kan net als in de voorstelling helemaal door elkaar gegooid worden.

Credits
Concept En Regie Sandy Pieterse
Film En Montage Astrid van der Velde
Spel Michiel Blankwaardt, Tessa Jonge Poerink, Manon Nieuweboer, Reinier van Harten
Productie Leonieke de Groot, Sanne Priem
Artistiek Advies René Geerlings
Met Dank Aan Lizette Kannemans, Judith van der Meer, Mila Woudenberg, Edwin Hol, Het Meisje met de Zaag, Maakhaven, Sickboards, Nora Iburg, Sanne Schuhmacher, Judith Rosendaal, Janneke Veger, Nyjolene Grey

Ook te zien