Ga naar de inhoud

BonteHond familie aan het woord over sorry

8 februari 2021

Van alles komt aan bod, van de favoriete sorry-nummers tot welk type sorry-zegger en van spijtbetuigingen tot ontwikkelingen binnen de wereld van excuses maken. Lees snel verder voor een voorproefje van de thematiek van de voorstelling SORRY en hopelijk kunnen we jullie binnenkort in het theater ontvangen.  

KIDD medewerker Fiona Kelatow over de voorstelling SORRY: “Het is zo’n spannend onderwerp, je kan met het gegeven sorry zo veel kanten op gaan. Veel mensen gebruiken het woord met regelmaat, waardoor de waarde verloren gaat. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit zien en bewuster worden van waar je sorry voor zegt en waarvoor niet. Dat het de wereld een klein beetje verbeterd.

Door stil te staan bij dit thema is het mij opgevallen dat ik voor kleine dingen zonder moeite sorry zeg. Het wordt pas ingewikkeld wanneer je ergens serieus je excuses voor moet aanbieden. Het is niet per se eng om te doen maar toch merk ik bij mezelf totale ongemak door mijn lichaam. Daar word ik vervolgens heel lacherig van en voor ik het weet heb ik al excuses aangeboden voor het lachen. En dat terwijl ik daarvoor het woord sorry nauwelijks over mijn lippen kreeg. Ofwel, oprecht sorry zeggen voor een ernstige situatie is heel lastig en ongemakkelijk. Ik geloof dat heel veel anderen dit ook ervaren.”

Sorry zeggen is er overigens in allerlei vormen en maten. Sinds corona lijkt dit te zijn uitgebreid. Bij niezen of hoesten in openbare ruimtes roep je heel hard ‘sorry geen corona hoor!’, maar ook andersom als iemand anders te dicht op je staat bijvoorbeeld, gebruik je sorry meer als ‘hallo!’ zo van ‘sorry wat doe jij nou?’”

Ook zakelijk assistent  

Nieuws