Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Schoppen in première

Na een dik uiterkochte première gaat SCHOPPEN verder met de tour bij Zwaluwen Utrecht 1911 (uitverkocht). daarna rijdt de spelersbus door naar Almere. Bega geen schwalbe en koop snel je kaartjes bij Corrosia.


De Volkskrant schreef over SCHOPPEN:


'Eén team, 'één ploeg, één elftal!', schallen elf schorre mannenstemmen in koor door onze koptelefoon. Ze hebben er woest veel zin in. Hun tegenstander niet minder. Er staat tenslotte wat op het spel: Zwaluwen Utrecht 1911 tegen FC Almere, en dat met veel publiek in een stralende avondzon, op de groene velden in Kanaleneiland.

 

De makers onder regie van Judith Faas veroordelen de grofgebekte voetbaltaal niet. Ze laten in deze mozaïekvoorstelling wel zien, hoe makkelijk grappen over huidskleur, gewicht, geslacht en seks dooretteren in het hoofd van de spelers." (Annette Embrechts)

 

De stevige beat van componist Gery Mendes bindt gedurende zeventig minuten al die eerlijke bekentenissen bij elkaar tot een soort voetbalmars.


Max van 12 jaar, zelf keeper bij de JO13-3, zegt alle scheldwoorden echt te herkennen van zijn eigen wedstrijden.


Een lekkere sportieve ambiance – zo vaak zit je als theaterbezoeker niet op een voetbalveld. ‘Schoppen, strijden, scoren,’ zingen ze als lijflied. Ze duikelen over de middenstip, met breakdancemoves, vliegende salto’s, springende handstanden, maaiende benen uit de capoeiradans en nog een linkse en rechtse uit de vechtsport.


Volkskrant, Annette Embrechts, 9 april 2018


Foto: Kamerich & Budwilowitz EYES2

7 apr 2018
Laden