Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

A New History

Kunsteducatieproject VMBO-leerlingen

Afgelopen maandag ging het nieuwe KIDD+ project A New History van start. Een nieuw kunsteducatieproject waarbij 85 VMBO-leerlingen van het Arte College nieuw cultureel erfgoed ontwerpen voor de nieuwbouwwijk Almere-Poort. Het project combineert erfgoed met beeldende kunst, dans en kostuum/mode.


Alle vakdocenten die tijdens de projectweek in februari kunstlessen geven, kwamen bij elkaar voor een inhoudelijke werksessie. Vanuit BonteHond geven kostuumontwerper Judith de Zwart en choreograaf Serano Pinas de masterclasses theater en dans. Onder begeleiding van beeldend kunstenaars werken leerlingen daarnaast aan een kunstpoort voor Almere-Poort.

Het bijzondere aan dit project is dat dit kunstwerk ook na de projectweek blijft staan. Onderweg van huis naar school fietsen de leerlingen straks iedere dag langs dit zelfgemaakte kunstwerk. Kunst is dichterbij dan je denkt!


A New History is een samenwerking tussen BonteHond, het Arte College en Harmke Koning (kunstenaar van ruimtelijke werken) en wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Cultuurfonds Almere.


25 jan 2018
Laden